+
Illustration: AG Arkitekter
 • Intea bygger i Örebro

  PUBLICERAD 2018-12-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-05 14:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Intea kommer bygga samt äga den nya larm- och ledningscentralen i Örebro. Byggnaden omfattar totalt 11 600 kvadratmeter.

  Polismyndigheten har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för anläggningen. Hyresvärdet ligger på 22,1 miljoner kronor per år.

  – Att få vara med och ta fram en anläggning av denna dignitet känns både spännande och hedrande. Det visar att Intea har etablerat sig som en attraktiv partner för myndigheter och offentliga aktörer och kan vinna stora projekt i konkurrens, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

  Fastigheten kommer inhysa SOS Alarm, Försvarsmakten, länsstyrelsen i Örebro, Örebro kommun, Nerikes brandkår, Region Örebro och MSB.

  – Vi är stolta över att den första anläggningen av det här slaget i landet nu kommer byggas i Örebro. Den nya ledningscentralen kommer underlätta samarbetet mellan myndigheter, kommunen, regionen och andra aktörer och på så sätt förbättra och effektivisera arbetet, , säger Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

  Byggstart beräknas till början av 2020 med inflyttning under 2022.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Opinion I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived