+
Illustration: AG Arkitekter
 • Intea bygger i Örebro

  PUBLICERAD 2018-12-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-05 14:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Intea kommer bygga samt äga den nya larm- och ledningscentralen i Örebro. Byggnaden omfattar totalt 11 600 kvadratmeter.

  Polismyndigheten har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för anläggningen. Hyresvärdet ligger på 22,1 miljoner kronor per år.

  – Att få vara med och ta fram en anläggning av denna dignitet känns både spännande och hedrande. Det visar att Intea har etablerat sig som en attraktiv partner för myndigheter och offentliga aktörer och kan vinna stora projekt i konkurrens, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

  Fastigheten kommer inhysa SOS Alarm, Försvarsmakten, länsstyrelsen i Örebro, Örebro kommun, Nerikes brandkår, Region Örebro och MSB.

  – Vi är stolta över att den första anläggningen av det här slaget i landet nu kommer byggas i Örebro. Den nya ledningscentralen kommer underlätta samarbetet mellan myndigheter, kommunen, regionen och andra aktörer och på så sätt förbättra och effektivisera arbetet, , säger Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

  Byggstart beräknas till början av 2020 med inflyttning under 2022.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived