+
 • Hemfosa förvärvar i Västsverige

  PUBLICERAD 2018-12-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-17 14:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemfosa förvärvar tre vårdfastigheter i Stenungsunds kommun, Uddevalla kommun och Vänersborg. Transaktionen sker till ett totalt fastighetsvärde på runt 108 miljoner kronor.

  Fastigheterna i Stenungsund och Uddevalla består av två vårdcentraler där Västra Götalandsregionen är största hyresgäst. De årliga hyresintäkterna uppgår till totalt 5,7 miljoner kronor. Byggnaderna omfattar en sammanlagd uthyrningsbar yta på 2600 kvadratmeter.

  I Vänersborg har bolaget förvärvat ett specialboende med totalt åtta lägenheter och lokaler för dagsverksamhet. Fastigheten omfattar 1600 kvadratmeter uthyrningsbar area och hyresgäst är Vänersborgs kommun. Det årliga hyresvärdet landar på 2,4 miljoner kronor.

  – Hemfosa ska fortsätta växa med bra samhällsfastigheter på alla nordiska marknader och vi är aktiva med både förvärv och utveckling av nya fastigheter. Jag är nöjd att vi med dessa förvärv utökar samarbetet med Västra Götalandsregionen, säger Caroline Arehult, vd på Hemfosa.

  Samtliga fastigheter tillträddes under december.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived