+
 • Heimstaden köper för 2,1 Mdr i Danmark

  PUBLICERAD 2018-12-28 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-12-28 14:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden förvärvar en portfölj med 1 375 lägenheter belägna i Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Svendborg och Köpenhamn av en fastighetsfond förvaltad av danska Thylander Gruppen. Prislappen uppgår till drygt 1,5 miljarder danska kronor, motsvarande 2,1 miljarder svenska kronor.

  Portföljen består av totalt cirka 116 600 kvadratmeter fördelat på 1 375 lägenheter samt cirka 50 kommersiella lokaler.

  Fastigheterna är byggda mellan 1886 och 2008. De innefattar både äldre sekelskifteshus med reglerad bostadshyra (cirka 67 900 kvm), relativt nyproducerade fastigheter med marknadshyra (cirka 33 000 kvm), samt kommersiella lokaler (cirka 15 700 kvm), skriver Heimstaden i ett pressmeddelande.

  Överenskommet fastighetsvärde är 1 520 miljoner danska kronor och transaktionen genomförs som bolagsaffär med tillträde den 8 januari 2019. Köpet finansieras genom befintlig kassa samt upptagande av nya lån.

  –Vi är glada över att ha förvärvat ytterligare en större bostadsportfölj i Danmark. Även detta förvärv är i linje med vår önskan att fortsätta expandera utanför Köpenhamn och samtidigt effektivisera vår förvaltningsportfölj. Fastigheterna, i gott tekniskt skick, belägna i både den danska huvudstaden samt de större regionstäderna ger en stabil och trygg intäkt, säger Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived