+
 • Catalyst förvärvar i Sverige

  PUBLICERAD 2018-12-20 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-20 14:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catalyst Capital har köpt Galleria Center Syd i Löddeköpinge av Barings. Förvärvet markerar bolagets första köp i Sverige och Norden. Tillträde sker i januari 2019.

  Köpcentret omfattar runt 40000 kvadratmeter och har i nuläget hyresgäster som ICA Maxi, Systembolaget, Stadium och H&M.

  Catalyst är en brittisk fondförvaltare vars lokala partner i Norden är Ncap. I samtal med Fastighetsnytt säger Björn Hallin, partner på Ncap, att den fond som köpt Center Syd är en core plus-fond och vidare att Catalyst är intresserade av att göra fler affärer i Norden, både inom handels- och kontorssegmentet.

  Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling Advokatbyrå var säljarens rådgivare i affären. EY Law och WSP har agerat rådgivare åt köparen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived