+
Säve flygplats. Bild: Serneke
 • Castellum miljardköper Säve flygplats

  PUBLICERAD 2018-12-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-21 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum förvärvar samtliga fastigheter i och kring Säve flygplats, strax utanför Göteborg. Säljare är Serneke och affären uppgår till minst 1,1 miljarder kronor.

  – Vi kommer att ha en fantastisk landbank att bebygga många år framöver i Sveriges bästa logistikläge, Göteborg, säger Henrik Saxborn, koncernchef på Castellum.

  Transaktionen avser totalt fem angränsande fastigheter. Den totala markytan omfattar cirka 3 miljoner kvadratmeter och möjliggör för byggnation av stora logistik-och produktionsanläggningar.

  – Vi har genom strategiskt arbete med en ny vision och påbörjandet av en ny detaljplan skapat goda förutsättningar för området. Den här affären är ett tydligt resultat av det arbetet och vi lyckönskar Castellum som nu tar över stafettpinnen att driva visionen om Säve vidare, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group AB.

  Tillträde sker den 21 december.

  Colliers och MAQS var säljarens rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived