+
Sven-Olof Johansson is the CEO of FastPartner. Photo: Vincent Palma.
 • Buys Solna Port for 2 billion SEK

  PUBLICERAD 2018-12-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-12-07 17:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  FastPartner har agreed terms with Areim to acquire the property Brahelund 2 in Solna, also known as Solna Port, at an underlying property value of almost 2 billion SEK. The property has a total LFA of 41,000 sq.m. and an annual rental income of 123 million SEK. The purchasing price amounts to 1.953 million SEK.

  In a press release, FastPartner writes that the property is strategically located near the E4, with good accessibility to Stockholm and Arlanda airport. It mainly consists of office spaces but also other businesses, such as a restaurant and a gym. The building is certified according to the Breeam In Use standard and partly financed with green funding.

  Nordanö has advised Areim in the deal which will be closed on February 1st, 2019.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför därför kalkylera med möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived