+
Peter Strand, Erik Selin, Christian Berglund och Nicklas Schmidt.
 • Bekräftat: SLP är Selins och Strands nya logistikbolag

  PUBLICERAD 2018-12-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-12-03 16:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsnytt rapporterade på fredagen att en stjärnkonstellation bestående av bland andra Erik Selin och Peter Strand är i färd med att grunda ett nytt logistikbolag. Dessa uppgifter har nu bekräftats med ett pressmeddelande från det nya bolaget, Swedish Logistic Property – SLP.

  Bolaget har sitt säte i Malmö och utöver Selin och Strand står Greg Dingizian, tidigare huvudägare i Victoria Park, och Mikael Hoffmann, en av ägarna till familjeägda byggkoncernen Er-Ho Bygg.

  I pressmeddelandet skriver man att bolaget för närvarande är ”inne i ett flertal förvärvsprocesser och räknar med att kunna genomföra sina första förvärv redan i under början av 2019. Bolagets expansion kommer att ske både genom förvärv av befintliga enheter och genom utveckling av nya logistiklägen.”

  Efterfrågan på lager- och logistikfastigheter är mycket stor och vi ser att det finns utrymme för ytterligare aktörer på marknaden. Med den ägargrupp som ligger bakom bolaget får vi både finansiell styrka och gedigen kompetens inom segmentet, kommenterar Peter Strand som blir ordförande för SLP.

  Som framgick av Fastighetsnytts nyhet så har man rekryterat Christian Berglund och Nicklas Schmidt från Catena. De två kommer att bli fastighetschef respektive uthyrningschef i det nya bolaget.

  Vi är mycket glada över att knyta Christian och Nicklas till bolaget. De har båda en lång erfarenhet inom området som kommer att vara till stor nytta för SLP och bolagets framtida utveckling, säger Peter Strand.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Opinion I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived