+
Illustration: Petter Furå.
 • Årets största renodlade fastighetsaffär hittills

  PUBLICERAD 2018-12-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-01-14 07:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är mycket Victoria Park på listan över årets största affärer och nu finns bolagets namn både på första och andra plats. Årets största affär hittills är givetvis Vonovias köp av 81,4 procent av kapitalet i Victoria Park för 14,2 miljarder kronor (fastighetsvärde) och onsdagens affär där Victoria Park köper två fastighetsbestånd av Akelius för 4,7 miljarder är den näst största hittills.

  Det spelar med andra ord ingen roll om man väljer att inte definiera Vonovias köp av aktier i ett börsnoterat bolag som en fastighetsaffär, Victoria Park är alltjämt en del av årets hittills största affär.

  Frågan är dock om denna affär kommer att bli 2018 års största renodlade fastighetstransaktion i Sverige?

  Sannolikt är svaret ja, enligt ett gäng transaktionsrådgivare som Fastighetsnytt har varit i kontakt med. Konsensus är att det finns ett antal affärer i pipeline som kommer att stängas innan nyår men ingen av den magnitud som Victoria Parks köp av Akelius bestånd.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Akelius: “20 procent över bokfört värde”

  Fastighetsmarknad På måndagen kom nyheten att Akelius säljer bostäder för hela 7,2 miljarder. I samtal med Fastighetsnytt säger Pål Ahlsén, vd för Akelius Residential, att försäljningen är det bästa sättet att sänka belåningen i bolaget.

 • Akelius säljer för 7,2 miljarder

  Bostäder, Transaktioner Akelius säljer hela 2 839 lägenheter i Tyskland för 685 miljoner euro – motsvarande 7,2 miljarder svenska kronor. 

 • Nya ledamöter tar plats i Hemfosa

  Styrelse Humlegårdens vd Anneli Jansson, Skandia Fastigheters vd Anders Kupsu samt Carl Mörk, bland annat styrelseledamot i Stendörren, tar plats i Hemfosas styrelse. Det föreslår valberedningen inför årsstämman. 

 • ANNONS
  • Sex nya medarbetare till Nordic PM

   Rekrytering Nordic PM har rekryterat sex nya medarbetare. Linda Palmgren, Niklas Gruffman, Charlotte Ehrenborg, Mattias Wennmark och Robert Rosin utökar arbetsstyrkan på Stockholmskontoret. Daniel Hansson rekryteras till kontoret i Helsingborg. 

  • Diös breddar mot coworking

   Norr Coworking-aktören Great Space ska utveckla sitt koncept i Diös företagshus Metropol i Sundsvall. I samband med det utvecklas fastigheten invändigt. 

 • “Flyttkedjor fungerar inte”

  Bostäder Ett argument för nybyggda, ofta dyrare, bostäder är att de skapar flyttkedjor som gör att de nya bostäderna kommer alla till del. Men enligt en ny rapport saknas belägg för att flyttkedjor faktiskt fungerar. 

 • ANNONS
 • På SXSW är dörren till framtiden på vid gavel

  Samhälle Är du nyfiken på hur framtiden kan komma att se ut? Då kan onekligen Austin i Texas, vara rätt ställe att börja på. Under en dryg vecka i mars varje år samlas hundratusentals människor på konferensen South By Southwest. I år fick vi bland annat lära oss hur kinesiska CaiNiaos plan för att leverera en miljard paket under ett dygn.

 • Skanska får hotellorder på 470 miljoner

  Fastighetsmarknad Skanska har fått uppdrag av Fabege att bygga ett nytt hotell i Arenastaden, i Solna stad. Ordervärdet uppgår till runt 470 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived