+
Illustration: Petter Furå.
 • Årets största renodlade fastighetsaffär hittills

  PUBLICERAD 2018-12-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-01-14 07:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är mycket Victoria Park på listan över årets största affärer och nu finns bolagets namn både på första och andra plats. Årets största affär hittills är givetvis Vonovias köp av 81,4 procent av kapitalet i Victoria Park för 14,2 miljarder kronor (fastighetsvärde) och onsdagens affär där Victoria Park köper två fastighetsbestånd av Akelius för 4,7 miljarder är den näst största hittills.

  Det spelar med andra ord ingen roll om man väljer att inte definiera Vonovias köp av aktier i ett börsnoterat bolag som en fastighetsaffär, Victoria Park är alltjämt en del av årets hittills största affär.

  Frågan är dock om denna affär kommer att bli 2018 års största renodlade fastighetstransaktion i Sverige?

  Sannolikt är svaret ja, enligt ett gäng transaktionsrådgivare som Fastighetsnytt har varit i kontakt med. Konsensus är att det finns ett antal affärer i pipeline som kommer att stängas innan nyår men ingen av den magnitud som Victoria Parks köp av Akelius bestånd.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived