+
Pyramiden 19, Södertälje. Bild: Offentliga Hus
 • Acturum miljardsäljer i Södertälje

  PUBLICERAD 2018-12-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-21 10:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Acturum, som är samägt av FAM, Wallenbergsstiftelserna och Peab, har avyttrat två fastigheter i Södertälje. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till runt 1 miljard kronor.

  Fastator köper fastigheten Pyramiden 19 till en preliminär köpesumma på 300 miljoner kronor. Fastigheten omfattar totalt 49000 kvadratmeter kontors- och forskningslokaler och cirka 74000 kvadratmeter mark med möjligheter till ny bebyggelse. Fastigheten är uthyrd till 43% med Scania som största hyresgäst. Köparen tillträder den 20 juni.

  – Med den här affären i Södertälje hamnar vi mitt i en av Sveriges mest spännande och expansiva stadsdelar. Vi delar Södertäljes framtidstro och det känns mycket bra att både vara en del av den och kunna bidra genom fokus på uthyrning och utveckling, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

  Offentliga Hus köper fastigheten Pyramiden 20 till ett underliggande fastighetsvärde om 715 miljoner kronor. Fastigheten har en uthyrningsbar area på 32000 kvadrameter och är i nuläget fullt uthyrd. Största hyresgäster är KTH och Södertälje kommun. Köparen tillträder under våren 2019.

  – Det är väldigt hedrande att få ta över stafettpinnen och förvalta denna fantastiska fastighet i nyskick mitt i det växande forskarklustret i Södertäljes expansiva Norra Stadskärnan, säger Lars Holm, vd på Offentliga Hus.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived