+
Pyramiden 19, Södertälje. Bild: Offentliga Hus
 • Acturum miljardsäljer i Södertälje

  PUBLICERAD 2018-12-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-21 10:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Acturum, som är samägt av FAM, Wallenbergsstiftelserna och Peab, har avyttrat två fastigheter i Södertälje. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till runt 1 miljard kronor.

  Fastator köper fastigheten Pyramiden 19 till en preliminär köpesumma på 300 miljoner kronor. Fastigheten omfattar totalt 49000 kvadratmeter kontors- och forskningslokaler och cirka 74000 kvadratmeter mark med möjligheter till ny bebyggelse. Fastigheten är uthyrd till 43% med Scania som största hyresgäst. Köparen tillträder den 20 juni.

  – Med den här affären i Södertälje hamnar vi mitt i en av Sveriges mest spännande och expansiva stadsdelar. Vi delar Södertäljes framtidstro och det känns mycket bra att både vara en del av den och kunna bidra genom fokus på uthyrning och utveckling, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

  Offentliga Hus köper fastigheten Pyramiden 20 till ett underliggande fastighetsvärde om 715 miljoner kronor. Fastigheten har en uthyrningsbar area på 32000 kvadrameter och är i nuläget fullt uthyrd. Största hyresgäster är KTH och Södertälje kommun. Köparen tillträder under våren 2019.

  – Det är väldigt hedrande att få ta över stafettpinnen och förvalta denna fantastiska fastighet i nyskick mitt i det växande forskarklustret i Södertäljes expansiva Norra Stadskärnan, säger Lars Holm, vd på Offentliga Hus.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived