+
Foto: Higab/Bert Leandersson
 • Utvecklar Slakthusområdet i Göteborg

  PUBLICERAD 2018-11-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-11-19 16:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Higab fortsätter utvecklingen av Slakthusområdet till en ny stadsdel i Göteborg. Bolaget har inlett samarbete med arkitektbyrån Tovatt Architects & Planners, som i sin tur arbetar med göteborgsbaserade Dreem Arkitekter.

  Tovatt Architects & Planners och Dreem Arkitekter kommer att bistå Higab i arbetet med en ny detaljplan. Dessutom kommer arbete med befintliga fastigheter ske på kortare sikt.

  – Vi vill att Slakthusområdet ska bli en attraktiv destination, ett självklart mål för både göteborgare och besökare. Ett område som levandegörs av lokala och kreativa entreprenörer, många med koppling till platsens historia och DNA – mat och matproduktion, säger Kajsa Wide, projektledare på Higab

  – Slakthusområdet har ett unikt läge mellan förorten och centrum, mitt i ett stadslandskap under förändring. Området har en enorm potential att utvecklas till unik mötesplats vid vattnet och alla broarna, mellan nytt och gammalt och mellan matkulturer, mellan tillverkning och upplevelser och framför allt mellan människor, allt i en kulturhistorisk miljö, säger Johannes Tovatt, vd på Tovatt Architects & Planners.

  Klövern är den andra stora fastighetsägaren i området och har också varit aktiva i utvecklingen av sin del av kvarteret.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived