+
Foto: Dreamstime.
 • Stendörrens budkommitté nobbar EQT

  PUBLICERAD 2018-11-29 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-29 10:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stendörrens oberoende budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna att tacka nej till EQT Real Estates bud. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

  Kommitténs ställningstagande baseras bland annat på Stendörrens nuvarande ställning, aktiemarknadens värdering av bolaget i relation till jämförbara noterade bolag, aktiekursutveckling och Stendörrens förväntade framtida utveckling.

  Slutsatsen är att budkommittén anser att erbjudandet inte är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna. Kommittén hänvisar bland annat till att budet om 100,25 kronor per aktie motsvarar en rabatt om 8,5 procent jämfört med bolagets senast rapporterade långsiktiga substansvärde (EPRA NAV) om 109,6 kronor.

  Kommittén tycker dock att det är positivt för Stendörren att en välkänd investerare som EQT Real Estate blir ny huvudägare och kan bidra till bolagets fortsatta utveckling genom sin tillgång till nätverk, kapital och kompetens.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived