+
 • Regio köper 14 fastigheter av Kungsleden

  PUBLICERAD 2018-11-26 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-11-26 12:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Regio har förvärvat 14 handels- och kontorsfastigheter och en tomträtt för 700 miljoner kronor i Eskilstuna. Säljare är Kungsleden.

  Portföljen omfattar en uthyrbar area om totalt cirka 80 000 kvadratmeter, varav cirka 20 000 kvadratmeter har stått vakant under lång tid, och består huvudsakligen av cityfastigheter med ett stort inslag av kontor. Stora hyresgäster är bland annat Coop, Eskilstuna kommun och Landstinget Sörmland. Portföljen förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 700 miljoner kronor.  Säljare är Kungsleden som i samband med affären lämnar staden. Tillträde sker den 7 januari 2019.

  I samband med förvärvet inleds ett nytt samarbete med bolaget Mälarstaden Asset Management som kommer att hantera fastigheterna.

  -2018 har varit ett spännande år för Regio som har kännetecknats av flera strategiskt viktiga förvärv. När vi nu förvärvar Kungsledens samtliga fastigheter i Eskilstuna stärker vi vår position i staden och blir den ledande privata fastighetsägaren i en stark regionstad. Genom fastigheternas centrala lägen, i kombination med vårt nuvarande bestånd, ser vi stora utvecklingsmöjligheter. Vi avser därför att tillsammans med Mälarstaden AM fortsätta utveckla fastigheterna genom att omgående initiera ett omfattande investeringsprogram. Vi är övertygade om att en aktiv fastighetsförvaltning och stadsutveckling med hållbarhet i fokus är viktiga faktorer för en stads tillväxt, kommenterar Eric Bergström, vd Regio och Partner Brunswick Real Estate, i ett pressmeddelande.

  Efter förvärvet uppgår Regios fastighetsvärde till cirka 8,5 miljarder kronor och portföljen omfattar cirka 470 000 kvadratmeter, huvudsakligen kontorslokaler.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived