+
Illustration: Petter Furå.
 • Prime Living ställer in utdelning

  PUBLICERAD 2018-11-28 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-28 11:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Prime Living kommer inte dela ut pengar till preferensaktieägarna i januari till följd av bolagets likviditetsproblem. Det meddelar Prime Living på onsdagen och upprepar även att kassan riskerar att sina under andra halvan av december.

  Som orsaken till den ansträngda likviditetssituationen anges liksom tidigare kostnadsöverdrag i Spångaprojektet.

  –Parallellt med att lösa den kortsiktiga finansieringen pågår ett arbete med att även lösa ny långsiktig finansiering för kommande fastighetsutvecklingsprojekt. Mot bakgrund av detta har styrelsen beslutat att tillsvidare ställa in utdelningen den 15 januari 2019 avseende preferensaktien serie B, skriver bolaget.

  Prime Livings preferensaktie rasar 23 procent i värde i den inledande handeln på onsdagen. Stamaktien, som tagit ofantligt mycket stryk sedan bolagets likviditetsproblem först uppdagades i slutet av augusti, backar ytterligare ett par procent i tunn handel.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived