+
Foto: NewsÖresund/Anna Palmehag.
 • Persontrafiken minskar över sundet

  PUBLICERAD 2018-11-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-11-02 09:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Antalet fritidsresor med bil över Öresundsbron ökade med 3,3 procent under de tre första kvartalen i år, jämfört med samma period 2017. Resor med rabatten Bropass Business ökade också men totalt sett minskade trafiken med 0,2 procent.

  Det beror bland annat på att antalet pendlare som väljer bilen minskade med fem procent och en tillbakagång ses samtidigt inom pendlingstrafiken, som har minskat med 5,0 procent. Det skriver Öresundsbro Konsortiet i ett pressmeddelande.

  – Den varma sommaren har medfört att trafiken inte har motsvarat fjolårets, men vi ser fortfarande fler fritidsresande. Vi upplever också en ökning i frakttrafiken och är fortsatt marknadsledande över Öresund. Tillbakagången i pendlingstrafiken bedömer vi som tillfällig mot bakgrund av den goda arbetsmarknaden i Köpenhamnsområdet, säger Caroline Ullman-Hammer, vd för Øresundsbro Konsortiet, i pressmeddelandet.

  Under årets tre första kvartal gjorde Öresundsbro Konsortiet ett resultat på 957 miljoner danska kronor. Det är en ökning med 104 miljoner jämfört med samma period förra året.

  News Øresund

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived