+
 • Peab studsar tillbaka efter rapportrusning

  PUBLICERAD 2018-11-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-12 15:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Peab tappar hela fredagens rapportdrivna uppgång och mer därtill på måndagen i samband med att en mängd analysrekommendationer publicerats.

  Aktien backar i skrivande stund 9,6 procent. I fredags stängde den upp 6,1 procent efter att byggbolaget publicerat en till synes stabil kvartalsrapport.

  ABG har sänkt sin rekommendation på aktien till behåll från tidigare köp, rapporterar nyhetsbyrån Direkt. Handelsbanken har sänkt rekommendationen till öka från tidigare köp och Nordea håller fast vid sin säljrekommendation. Carnegie upprepar dock sin köprekommendation, uppger Dagens industri.

  Nordea har till skillnad från övriga firmor en riktkurs som ligger under dagens kurs. Banken anger riktkursen 71 kronor medan övriga firmor ligger i intervallet 83-95 kronor. Peab handlas kring 77 kronor på måndagen.

  Tittar man på mäklarstatistiken så kan man notera att i stort sett alla firmor som handlar under eget namn har nettoköpt aktier under måndagen, däribland ovanstående banker. Däremot har mäklarfirmor som inte vill uppge sina namn, vilka registreras som det intetsägande Anonymous Broker, skeppat ut aktier hela dagen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived