+
 • Oscar och SBB ingår bostadssamarbete

  PUBLICERAD 2018-11-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-11-15 08:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som ett led i Oscar Properties nya affärsområde har bolaget ingått samarbete med Samhällsbyggnadsbolaget. Det första projektet gäller nyproduktion av bostäder i Karlskrona, omfattande 17 000 kvadratmeter BTA.

  Det var i början av veckan som Oscar Properties, efter ett skakigt år, kommunicerade planerna på att bredda affärsmodellen mot billigare bostäder i tillväxtorter.

  I det nya samarbetet står SBB för marken, Oscar Properties för projektledning och försäljning av bostäderna.

  – Oscar Properties startades för att vi såg ett tomrum på bostadsmarknaden. Det saknades någon som ville bygga med design och arkitektur i fokus. I dag ser vi samma marknadsmisslyckande i många kommuner där det saknas en bostadsproducent som bygger kvalitetsbostäder för människor med vanliga plånböcker, den nischen tänker vi fylla, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties. Jag har länge varit imponerad av SBBs förmåga att snabbt ta fram byggrätter. Vi är båda entreprenörsdrivna bolag som kompletterar varandra perfekt för bostadsproduktion.

  Projektet i Karlskrona är på 17 000 kvadratmeter BTA. Byggstart är planerat mot slutet av 2019. Avsikten är att bolagen ska hitta fler projekt att samarbeta kring.

  – Oscar Properties har gjort stora avtryck på den svenska bostadsmarknaden genom grundarens entreprenörskap och fokus på arkitektur och design och vi bidrar gärna till bygget av kvalitetsbostäder i hela Sverige. Affären visar att de svenska regionstäderna och deras tillväxt är attraktiva och vi ser fram emot att tillsammans med Oscar Properties utveckla bostadsrätter intill befintligt bestånd samtidigt som vi i samma område tillsammans med KlaraBo utvecklar hyresrätter med investeringsstöd, säger Krister Karlsson, vice VD och fastighetsutvecklingschef på SBB.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived