+
Oscar Engelbert är vd på Oscar Properties.
 • Oscar breddar efter skakigt år

  PUBLICERAD 2018-11-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-11-12 09:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter ett skakigt år har Oscar Properties bestämt sig för att bredda verksamheten, bland annat genom att börja bygga bostäder på tillväxtorter “till konkurrenskraftiga” priser.

  Oscar Properties har haft ett skakigt år som aktör på bostadsrättsmarknaden som drabbat de bolag som jobbar med exklusiva bostäder extra hårt. I ett pressmeddelande på måndagen berättar bolaget om olika sätt man planerar att bredda verksamheten för att komma på rätt köl.

  – I dagens marknadsläge gäller det att hitta nya spännande möjligheter. Genom vår pågående breddning av Oscar Properties blir vi mindre påverkade av marknadssvängningar och får fler ben att växa verksamheten på framöver, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

  Bland annat ska byggföretaget Allegro börja genomföra projekt för beställare utanför Oscar Properties, och i Uppsala omvandlar man ett bostadsprojekt till ett kontorsprojekt. På andra platser ser man över möjligheten att ställa om till företagsbostäder.

  Dessutom meddelar man att man ser över möjligheten att “inom kort” börja bygga bostäder på tillväxtorter runt om i Sverige, tillsammans med olika samarbetspartners.

  – Oscar Properties startades när vi såg en möjlighet att bygga något som ingen annan byggde, designade och funktionella bostäder främst i Stockholmsområdet och det är ett område vi kommer att fortsätta att fokusera på och investera i. Men idag ser vi att få bygger för breda grupper i tillväxtorter. Här finns det en stor möjlighet att tillsammans med olika partners utveckla ytterligare ett affärsområde som idag är rätt tomt på konkurrens.

  Dessa bostäder kommer att produceras under ett eget varumärke.

  Som en konsekvens av den breddade affärsverksamheten, där bostadserbjudandet under varumärket Oscar Properties blir ett av flera varumärken, kommer bolaget se över om man bör ändra namn på det noterade moderbolaget, Oscar Properties Holding.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived