+
Jens Engwall är vd på Nyfosa. Foto: Hemfosa.
 • Nyfosa ser möjligheter på bostadsmarknaden

  PUBLICERAD 2018-11-07 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-07 10:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nyfosa kan komma att ge sig in på bostadsmarknaden om de försämrade  marknadsförutsättningarna leder till ytterligare trubbel för vissa aktörer. Det framgår av kommentarer från bolagets vd Jens Engwall i prospektet inför börsnoteringen.

  I dagsläget består Nyfosas bestånd i huvudsak av kontor samt logistik- och lagerfastigheter.

  –Med tendenser till överhettning på den svenska fastighetsmarknaden ställs allt fler, särskilt mindre och okända, fastighetsaktörer och bostadsutvecklare inför svårigheter vilket kan leda till investeringsmöjligheter för Nyfosa, skriver Jens Engwall i prospektet.

  Nyfosas fastighetsvärde växte till 15,4 miljarder i det tredje kvartalet efter att bolaget tillträtt ett förvärv med ett underliggande fastighetsvärde om 3,6 miljarder kronor. Bolaget siktar på att växa resultat och fastighetsbestånd med minst 20 procent per år upp till ett totalt fastighetsvärde om 25 miljarder kronor.

  –Målet är en tillväxttakt som möjliggör att vi under 2022 har nått upp till en portfölj med ett fastighetsvärde om 25 miljarder kronor, exklusive andelar i joint ventures, skriver Engwall.

  Nyfosa, som är en avknoppning från Hemfosa, börjar handlas på börsen den 23 november.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived