+
Bild: Riksbanken
 • Länsförsäkringar ratar bud på Stendörren

  PUBLICERAD 2018-11-28 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-28 16:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Länsförsäkringar Fonder anser att EQT:s bud på Stendörren är för snålt och kommer därför inte acceptera detta. Det rapporterar nyhetsbyrån Direkt efter att Länsförsäkringar flaggat upp till strax över 10 procent av kapitalet i fastighetsbolaget.

  Enligt Peter Norhammer, som förvaltar Länsförsäkringars fastighetsfond, ligger substansvärdet redan i nuläget en bra bit över budnivån och kommer dessutom växa snabbt under överskådlig framtid.

  På tisdagen lade EQT Real Estate ett bud om 100,25 kronor per aktie i Stendörren. Budet motsvarade en premie om knappt 4 procent jämfört med måndagens stängningskurs. Stendörrens aktuella substansvärde låg på 100 kronor per aktie i det tredje kvartalet medan det långsiktiga substansvärdet uppgick till 109,60 kronor per aktie.

  Länsförsäkringar flaggade på onsdagen upp sitt innehav i Stendörren till 10,01 procent av kapitalet och 5,56 procent av rösterna.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived