+
Bild: Sankt Kors.
 • Klart väder, god sikt för “Cavok District”

  PUBLICERAD 2018-11-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-11-20 15:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Området kring Linköpings flygplats ska utvecklas och på sikt rymma 20 000 arbetsplatser. Först ut är en fastighet där materialnätverket IMA kommer att ha en nod för sin verksamhet.

  – Planen från början var att ha flygverksamheter på området, men vi tror att det finns många synergieffekter mellan flyg och närliggande branscher, som rymd, logistik och material. Det är områden där vår region är stark redan idag och genom att sammanföra dem kan vi stärka vår position ytterligare samt öka vår tillväxt och konkurrenskraft både nationellt och internationellt, säger Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors, som ansvarar för utvecklingen av området.

  Det nya området får namnet Cavok District, där Cavok uttalas ”kav-okej”. Begreppet kommer från flygspråket och betyder ”klart väder, god sikt”.

  – Vi tycker namnets innebörd passar vår vision för området, säger Johan Kristiansson.

  Den första etableringen på området är Innovative Materials Arena, IMA, ett nätverk och en mötesplats för aktörer inom materialhantering och utveckling av nya material.

  Cavok District har utrymme för 20 000 arbetsplatser.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived