+
 • Kepler Cheuvreux höjer Balders riktkurs

  PUBLICERAD 2018-11-07 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-07 13:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation för Balder och höjer aktiens riktkurs i spåren av tisdagens starka rapport. Det rapporterar Dagens industri.

  Kepler Cheuvreux, som gjort analysen på uppdrag av Swedbank, justerar upp riktkursen på ett års sikt till 309 kronor från tidigare 296 kronor. Balder handlas kring 253 kronor på onsdagen efter att ha stigit drygt 10 procent på två dagar.

  Enligt Kepler Cheuvreux är det rea på aktien då rabatten i förhållande till fastighetsportföljens nettovärde är större än för sektorn i stort. Normalt sett brukar det omvända gälla, skriver Di.

  Bostäder ger mer stabila intäkter än kontor och därför är det en styrka att nästan 60 procent av Balders fastighetsbestånd är bostäder.

  –Detta räcker för att motivera ett premium i värderingen. Vidare, i denna del av cykeln, är det en god idé att välja bostadsfastigheter, där risken att lokaler står tomma är nästintill noll, skriver Keplers analytiker enligt Di.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived