+
Visionsbild: Reflex arkitekter
 • K2A och Credentia utvecklar Barkabystaden

  PUBLICERAD 2018-11-20 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-11-20 13:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  K2As dotterbolag Svenska Studenthus och Credentia har båda vunnit en markanvisningstävling i Järfälla kommun. Projektet avser utvecklingen av Barkabystadens tredje etapp och omfattar 200 studentbostäder, 200 bostadsrätter samt en förskola och lokaler för service och handel. Studentbostäderna och förskolan kommer uppföras i trä.

  – Det vinnande förslaget från Svenska Studenthus och Credentia kommer att bidra till en attraktiv och integrerande bostadsbebyggelse för människor i olika åldrar och skeden i livet, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör i Järfälla kommun.

  – Det är glädjande att få vara med och utveckla bostäder i trä i framtidsområdet Barkarbystaden. Vårt koncept med yteffektiva bostäder passar bra in på marknaden här, säger Johan Knaust, vd på K2A.

  Den totala byggrätten innefattar 25000 BTA. Inflyttning beräknas ske under 2021.

  – Detta är ett stort och spännande uppdrag för Credentia och vi är glada att få etablera oss i Järfälla kommun samt att inleda ett samarbete med en så kompetent och nischad aktör som K2A, säger Ronny Jansson, vd på Credentia

  Reflex Arkitekter har gestaltat projektet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived