+
Fredrik Brodin, vd på Stendörren. Foto: Stefan Tell
 • “Hoppas EQT vill vara offensiva ägare”

  PUBLICERAD 2018-11-28 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-11-28 08:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  – EQT är ett välrenommerat företag och de har gjort en bedömning av Stendörren som resulterat i att de vill lägga ett bud på bolaget. De har indikerat att de vill driva bolaget vidare och de har gjort analysen att vi verkar inom en stark nisch där vi över tid har levererat bra resultat, annars skulle de aldrig ha sett oss.

  Det säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren Fastigheter, i samtal med Fastighetsnytt med anledning av det bud som EQT Real Estate via sitt dotterbolag Chicago Holding lagt på Stendörren. Budet om 100,25 kronor per aktie värderar Stendörren till lite drygt 2,8 miljarder kronor.

  Stendörren har vuxit snabbt de senaste åren och gjorde tidigare i år sitt största förvärv någonsin när man köpte fastigheter för 921 miljoner kronor av Profi Fastigheter och i senaste avsnittet av IR-podden med Fredrik Brodin konstaterar han att om bolaget skulle vilja göra en ny affär av liknande magnitud så skulle det tarva en nyemission av aktier. Ser han att Stendörren skulle fortsätta växa med EQT som ägare?

  – Vi har inte pratat om tillväxt men EQT är en finansiellt mycket stark aktör och jag hoppas att de vill vara offensiva som ägare av bolaget. För mig som företagsledare är det givetvis viktigt att kunna utveckla bolaget vidare och jag hoppas givetvis att EQT vill fortsätta på inslagen linje, säger Fredrik Brodin.

  Vilka planer EQT har för Stendörren återstår att se och det står redan klart att EQT kommer att bli majoritetsägare i bolaget. Vidare står klart att EQT är en spelare av den typen som brukar vara aktiva och man köper knappast Stendörren för att lägga bolaget i malpåsen.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived