+
Fredrik Brodin, vd på Stendörren. Foto: Stefan Tell
 • “Hoppas EQT vill vara offensiva ägare”

  PUBLICERAD 2018-11-28 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-11-28 08:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  – EQT är ett välrenommerat företag och de har gjort en bedömning av Stendörren som resulterat i att de vill lägga ett bud på bolaget. De har indikerat att de vill driva bolaget vidare och de har gjort analysen att vi verkar inom en stark nisch där vi över tid har levererat bra resultat, annars skulle de aldrig ha sett oss.

  Det säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren Fastigheter, i samtal med Fastighetsnytt med anledning av det bud som EQT Real Estate via sitt dotterbolag Chicago Holding lagt på Stendörren. Budet om 100,25 kronor per aktie värderar Stendörren till lite drygt 2,8 miljarder kronor.

  Stendörren har vuxit snabbt de senaste åren och gjorde tidigare i år sitt största förvärv någonsin när man köpte fastigheter för 921 miljoner kronor av Profi Fastigheter och i senaste avsnittet av IR-podden med Fredrik Brodin konstaterar han att om bolaget skulle vilja göra en ny affär av liknande magnitud så skulle det tarva en nyemission av aktier. Ser han att Stendörren skulle fortsätta växa med EQT som ägare?

  – Vi har inte pratat om tillväxt men EQT är en finansiellt mycket stark aktör och jag hoppas att de vill vara offensiva som ägare av bolaget. För mig som företagsledare är det givetvis viktigt att kunna utveckla bolaget vidare och jag hoppas givetvis att EQT vill fortsätta på inslagen linje, säger Fredrik Brodin.

  Vilka planer EQT har för Stendörren återstår att se och det står redan klart att EQT kommer att bli majoritetsägare i bolaget. Vidare står klart att EQT är en spelare av den typen som brukar vara aktiva och man köper knappast Stendörren för att lägga bolaget i malpåsen.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stabilt framåt för samhällsbyggaren

  Fastighetsmarknad Offentliga hyresgäster och stabilt kassaflöde kombinerat med den demografiska utvecklingen har lockat fler och fler investerare till segmentet samhällsfastigheter. Men behoven växer och Nils Styf, vd för Hemsö, tror att kommunerna kan få det jobbigt framöver när de måste växla upp inom skola, vård och omsorg.

 • Ledningsförändringar hos Castellum

  Fastighetsmarknad Castellum gör om i strukturen och bildar tre nya enheter inom kontor och logistik, vilket också medför förändringar i koncernledningen. 

 • Hyran i Stockholm höjs med 2,35 procent

  Bostäder Under 2019 höjs den allmänna hyresnivån i Stockholms stad med 2,35 procent. Fastighetsägarna är inte nöjda, utan menar att hyresnivån i realiteten sänks med 0,25 procent (sett till inflationsprognosen). Hyresgästföreningen är inte heller nöjda – de tycker att höjningen är för hög.

 • ANNONS
  • Grönt ljus för Pembrokes nybygge

   Nyheter Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad har antagit detaljplanen för Hästen 21, vilket innebär att Pembrokes om/nybygge på 40 000 kvadratmeter i centrala Stockholm får grönt ljus. 

  • Viskaholm fullt uthyrd

   Uthyrning väst Nordea blir ny hyresgäst i Viskaholm i Borås och i samband med uthyrningen är fastigheten fullt uthyrd. Övriga hyresgäster inkluderar Riksbyggen, AB Bostäder i Borås, Ikkab, Bengt Dahlgren, Tengbom och Adwise Media. 

 • Agora säljer i Södertälje och Falköping

  Transaktioner Agora säljer en fastighet i Södertälje och tre fastigheter i Falköping. Försäljningarna sker till ett gemensamt underliggande fastighetsvärde om totalt 250 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Fastighetsmarknad SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • Väcker åtal mot Kindberg

  Norr, Nyheter Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå har på måndagen väckt åtal mot Östersund FK:s ordförande tillika före detta vd på Östersundshem, Daniel Kindberg. Åtalet gäller grov ekonomisk brottslighet. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived