+
Fredrik Brodin, vd på Stendörren. Foto: Stefan Tell
 • “Hoppas EQT vill vara offensiva ägare”

  PUBLICERAD 2018-11-28 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-11-28 08:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  – EQT är ett välrenommerat företag och de har gjort en bedömning av Stendörren som resulterat i att de vill lägga ett bud på bolaget. De har indikerat att de vill driva bolaget vidare och de har gjort analysen att vi verkar inom en stark nisch där vi över tid har levererat bra resultat, annars skulle de aldrig ha sett oss.

  Det säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren Fastigheter, i samtal med Fastighetsnytt med anledning av det bud som EQT Real Estate via sitt dotterbolag Chicago Holding lagt på Stendörren. Budet om 100,25 kronor per aktie värderar Stendörren till lite drygt 2,8 miljarder kronor.

  Stendörren har vuxit snabbt de senaste åren och gjorde tidigare i år sitt största förvärv någonsin när man köpte fastigheter för 921 miljoner kronor av Profi Fastigheter och i senaste avsnittet av IR-podden med Fredrik Brodin konstaterar han att om bolaget skulle vilja göra en ny affär av liknande magnitud så skulle det tarva en nyemission av aktier. Ser han att Stendörren skulle fortsätta växa med EQT som ägare?

  – Vi har inte pratat om tillväxt men EQT är en finansiellt mycket stark aktör och jag hoppas att de vill vara offensiva som ägare av bolaget. För mig som företagsledare är det givetvis viktigt att kunna utveckla bolaget vidare och jag hoppas givetvis att EQT vill fortsätta på inslagen linje, säger Fredrik Brodin.

  Vilka planer EQT har för Stendörren återstår att se och det står redan klart att EQT kommer att bli majoritetsägare i bolaget. Vidare står klart att EQT är en spelare av den typen som brukar vara aktiva och man köper knappast Stendörren för att lägga bolaget i malpåsen.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför därför kalkylera med möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived