+
Bild: Riksbanken
 • Hemsö miljardköper i Åbo

  PUBLICERAD 2018-11-26 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-11-26 13:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemsö förvärvar en fastighetsportfölj med totalt åtta äldreboende-och vårdfastigheter i Åbo, Finland. Affären uppgår till 130 miljoner euro, motsvarande drygt 1,3 miljarder kronor. Säljare är Åbo stad som även blir hyresgäst

  – Vi ser väldigt positivt på samarbetet med Åbo stad. Åbo är en mycket bra marknad att investera i med många möjligheter till utveckling och vi planerar för att ytterligare bredda vår portfölj, säger Gustav Björkman, CIO på Hemsö..

  Fastighetsbeståndet omfattar drygt 80 000 kvadratmeter. Portföljen består av fem äldreboenden, två vårdfastigheter samt ett stadssjukhusområde bestående av elva byggnader på en tomträtt.

  – Hemsö kännetecknas av långa hyresavtal och stabila kunder. Vi är mycket nöjda över att Hemsö är intresserad av att långsiktigt investera i och utveckla vård- och äldreboendefastigheter i Åbo, säger Jarkko Virtanen, vice Borgmästare Åbo stad.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived