+
Caroline Arehult, CEO of Hemfosa. Foto: Hemfosa.
 • Hemfosa förvärvar ytterligare av Emrahus

  PUBLICERAD 2018-11-27 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-11-27 10:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemfosa förvärvar ytterligare fyra LSS-boenden av Emrahus. Affären sker till ett fastighetsvärde om 103 miljoner kronor.

  Fastigheterna är belägna i Borås, Uddevalla, Örebro och Lund och är för tillfället under uppförande av Emrahus. Fastigheterna i Borås, Uddevalla och Örebro är fullt uthyrda till Team Olivia respektive Nytida med hyresavtal på 15 år.  Nuvarande hyresgäst i fastigheten i Lund är Attendo LSS AB. De totala hyresintäkterna uppgår till cirka 6,1 miljoner kronor.

  Förvärvet är en del i bolagets samarbete med Emrahus om förvärv av färdigställda och uthyrda LSS-boenden. Tidigare i år köpte Hemfosa fyra LSS-hem belägna i Örebro, Helsingfors och Västerås.

  – Vi är glada över att genom dessa förvärv fördjupa samarbetet med Emrahus och ser fram emot att fortsätta utveckla denna långsiktiga relation. Vi upplever att det idag finns stora behov av investeringar och nybyggnation av vårdfastigheter på våra marknader, säger Caroline Arehult, vd på Hemfosa.

  I samband med det senaste förvärvet omfattar Hemfosas portfölj totalt tio LSS-boenden uppförda av Emrahus.

  Tillträde sker efter att fastigheterna färdigställts och beräknas i nuläget till oktober 2019 samt i mars 2020

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Opinion I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived