+
Illustration: Petter Furå.
 • Heimstaden gör rekordemission av obligationer

  PUBLICERAD 2018-11-29 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-03-06 12:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Heimstaden har emitterat obligationer för hela 10,6 miljarder kronor. Pengarna ska primärt användas att betala tillbaka säkerställda banklån med korta löptider, vilket i förlängningen kan leda till att bolaget får en Investment Grade rating av S&P.

  Det handlar om en så kallad multi-tranche obligation bestående av fyra ben där obligationerna har löptider på mellan 2 och 5,5 år. Emissionen görs under bolagets nyligen etablerade EMTN-program (Euro Mid Term Notes). Euro har konverterats till svenska och norska kronor genom swapar.

  –Vi är väldigt glada över att Heimstaden Bostad som förstagångsemittent lyckas emittera ett substantiellt belopp i en utmanande marknad. Oss veterligen är detta den största obligationsemission som någonsin genomförts av ett nordiskt fastighetsbolag. Vi ser fram emot att bli en återkommande emittent på de internationella kapitalmarknaderna, säger Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.

  För ett par veckor sedan framkom det att S&P preliminärt gett Heimstaden kreditbetyget BBB-, vilket är den lägsta nivån av Investment Grade.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived