+
 • Flexibla kontor ökar med 30 procent

  PUBLICERAD 2018-11-28 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-11-28 15:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  I Europa väntas andelen flexibla kontorsytor öka med upp till 30 procent de kommande fem åren – motsvarande sju miljoner kvadratmeter. Det visar en ny rapport från JLL.

  Flexibla kontor är en växande trend som allt fler fastighetsägare får upp ögonen för. Bland annat gick Wallenstam in i co-working bolaget Convendum och Profi Fastigheter lanserade nyligen ett eget co-working koncept.

  JLL:s rapport, “Disruption or Distracion”, visar att sektorn mer än dubblats sedan 2014 och väntas växa med 30 procent per år under de kommande fem åren.

  – Trenden med flexibla kontorslösningar har även kommit till Sverige, i synnerhet till våra storstäder. I Stockholm, som är en av de 20 städer som JLL följer, har volymen flexibla kontorslösningar ökat rejält. Hittills under 2018 har avtal om mer än 40 000 kvadratmeter tecknats med olika aktörer som erbjuder flexibla kontorslösningar, enligt JLL:s siffror. Dessa aktörer har identifierat ett behov på marknaden som fastighetsägare inte riktigt har kunnat svara upp mot. Vi tror att kravet och behovet av främst flexibilitet kommer att bestå och påverka ägare, investerare och hyresgäster, säger Cecilia Gunnarsson, analyschef på JLL Sverige.

  Analysen kommer bland annat fram till att med 700 leverantörer av flexibla kontorslösningar betraktas en konsolidering som oundviklig. Operatörer som är välkapitaliserade, erfarna och geografiskt spridda kommer sannolikt att blomstra, liksom nischoperatörer och innovativa aktörer.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived