+
Peter Strand, Erik Selin, Christian Berglund och Nicklas Schmidt.
 • Dream team behind new logistics company

  PUBLICERAD 2018-11-30 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-11-30 20:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  Earlier this week, Fastighetsnytt reported that Christian Berglund, regional manager at Catena and member of the company’s executive team, had chosen to leave the company. He is joined by Catena’s star leasing agent Nicklas Schmidt and according to market rumours they will soon announce a cooperation with some of the market’s heaviest hitters to start a new logistics company.

  It is rumoured that Berglund and Schmidt are joining forces with Erik Selin, CEO and owner of Balder, and Peter Strand, who stepped down as CEO of Victoria Park earlier this year, as well as Er-Ho Bygg, a prominent construction company operating in the southern parts of Sweden. In other words, it is somewhat of a dream team.

  Berglund and Schmidt have worked with Peter Strand at NLP, which became Tribona and later Catena, before Strand took over the helm at Victoria Park. Erik Selin and the Hoffmann family, owners of Er-Ho Bygg, were among the largest shareholders in Victoria Park before the takeover of Vonovia.

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived