+
Peter Strand, Erik Selin, Christian Berglund och Nicklas Schmidt.
 • Dream team behind new logistics company

  PUBLICERAD 2018-11-30 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-11-30 20:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  Earlier this week, Fastighetsnytt reported that Christian Berglund, regional manager at Catena and member of the company’s executive team, had chosen to leave the company. He is joined by Catena’s star leasing agent Nicklas Schmidt and according to market rumours they will soon announce a cooperation with some of the market’s heaviest hitters to start a new logistics company.

  It is rumoured that Berglund and Schmidt are joining forces with Erik Selin, CEO and owner of Balder, and Peter Strand, who stepped down as CEO of Victoria Park earlier this year, as well as Er-Ho Bygg, a prominent construction company operating in the southern parts of Sweden. In other words, it is somewhat of a dream team.

  Berglund and Schmidt have worked with Peter Strand at NLP, which became Tribona and later Catena, before Strand took over the helm at Victoria Park. Erik Selin and the Hoffmann family, owners of Er-Ho Bygg, were among the largest shareholders in Victoria Park before the takeover of Vonovia.

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Oscar Properties obligationsinnehavare lever farligt

  Börs Det finns många frågetecken kring Oscar Properties finansiella situation och obligationsinnehavarna måste därför därför kalkylera med möjligheten att bolaget inte klarar av att betala tillbaka hela lånebeloppet. Den bedömningen gör en kreditanalytiker på Swedbank.

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived