+
Lars-Peter Søbye och Peter Hartmann Berg. Bild: COWI
 • COWI köper Arkitema Architects

  PUBLICERAD 2018-11-29 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-11-29 10:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  COWI har tecknat ett avtal om att förvärva danska Arkitema Architects för ett tresiffrigt miljonbelopp.

  – 1 plus 1 blir 3 i denna affär. Vi har redan ledande positioner på marknaden var för sig, men tillsammans kompletterar vi varandra och kan leverera innovativa, integrerade lösningar som håller hög kvalitet till våra kunder, säger  Lars-Peter Søbye, vd på COWI.

  COWI har idag cirka 6700 medarbetare och från den första januari kommer Arkitema tillföra runt 550 nya medarbetare. Arkitemas arbetsstyrka kommer bli en självständig affärsenhet inom bolaget.

  – Med COWI får vi en stark ägare som kan öppna nya marknader för oss och hjälpa till att utveckla vår verksamhet. Samtidigt bevarar vi vårt starka varumärke och företagskultur. Tillsammans kan vi vinna marknadsandelar både lokalt och globalt, säger Peter Hartmann Berg, vd på Arkitema Architects.

  Förvärvsavtalet har skickats till den danska konkurrensmyndigheten. Svar väntas komma inom ett par månader.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Ingen bra dag för hyresrätten

  Opinion I tisdags blev det offentligt. Hyresgästföreningen (HGF) och de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad presenterade uppgörelsen om Stockholmshyra. Enligt HGF var det en bra dag för hyresrätten. Vi är av en annan uppfattning. Uppgörelsen lovar inte gott för hyresrättens framtida roll i Stockholmsregionen.

 • Riksdagen slopar investeringsstöd

  Nyheter I och med att Riksdagen röstat fram Moderaternas och Kristdemokraternas statsbudget kommer den rödgröna regeringens omdiskuterade investeringsstöd till hyres/studentbostäder att försvinna.

 • Trophi utvecklar Arninge Station

  Fastighetsmarknad Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. 

 • ANNONS
 • Atrium Ljungberg tillsätter regionchefer

  Rekrytering Atrium Ljungberg skapar två nya regionschefstjänster för Stockholm – region Nord/Väst och region Syd. Organisationsförändringen görs för att möta de stora uppdrag som bolaget landat den senaste tiden. 

 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  Rekrytering Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd. 

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived