+
Bild: Tyréns.
 • Bygger åt Geely för 2 miljarder

  PUBLICERAD 2018-11-05 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-11-05 16:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  BRA Bygg, där Veidekke sedan i mars äger över 90 procent, har tecknat avtal om att bygga Geely Innovation Centre på Lindholmen i Göteborg. Kontraktet är värt två miljarder kronor.

  Kontraktet är ett totalentreprenadavtal, där bygget ska stå färdigt 2022.

  – I mer än fem år har BRA Bygg och Geely samarbetat med planerna för Geely Innovation Center. Nu ser vi fram emot att bygga ett nytt, levande nav och kraftcenter för svensk innovation på Lindholmen i Göteborg, säger Anders Billström, vice vd och projektledare för Geely Innovation Center i BRA Bygg AB.

  Innovationscentret byggs i det tidigare varvet på Lindholmen som ett öppet campus av multifunktionella byggnader med en total yta på mer än 100 000 kvadratmeter. Det nya innovationscentret kommer inkludera kontor, center för bildesign, showroom och hotell. När centret står klart kommer det att rymma 4 000 medarbetare.

  BRA Bygg ingår i Billström Reimer Andersson (BRA) som har huvudkontor i Göteborg. Bolaget blev i mars 2018 dotterbolag till Veidekke, som då köpte 90,1 procent av aktierna i bolaget.

  Geely är huvudägare till Volvo Personvagnar.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived