+
Erik Selin, vd på Balder. Foto: Startup Grind.
 • Balder rusar efter starkt delår

  PUBLICERAD 2018-11-06 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-06 10:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fastighetsbjässen Balders förvaltningsresultat steg kraftigt i det tredje kvartalet samtidigt som värdet på fastighetsbeståndet justerades upp rejält. Aktien lyfter som mest 4 procent efter rapporten.

  Förvaltningsresultat hänförligt till aktieägare ökade 24 procent till 943 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Det motsvarar en ökning per stamaktie om 33 procent till 5,24 kronor eftersom bolaget löst in alla preferensaktier.

  Orealiserade värdeförändringar av fastigheter uppgick till 3 348 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Under motsvarande period förra året skrevs värdet upp 872 miljoner kronor. Fastighetsbeståndet värderas nu till nästan 115 miljarder kronor.

  –Fastighetsvärdet fortsatte också att öka genom investeringar, förbättrat driftsnetto i befintligt bestånd och ett något lägre avkastningskrav, skriver Erik Selin i vd-ordet.

  Det genomsnittliga direktavkastningskravet uppgick till 4,8 procent i det tredje kvartalet, vilket är lägre än de 5,0 procent som angavs i det andra kvartalet.

  Enligt Erik Selin så är fastighetsmarknaden som helhet fortsatt stark men det finns stora skillnader mellan olika segment och delmarknader.

  –Min känsla är att vi även framgent trots en svag fastighetsmarknad har goda förutsättningar att finna rimligt bra investeringsmöjligheter, skriver han.

  Aktien stiger i skrivande stund 3,4 procent och gör överlägset bäst av storbolagen på börsen. Aktien handlas nu på den högsta nivån sedan den internationella börsoron slog till i början på oktober.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived