+
Illustration: Petter Furå.
 • Atrium Ljungberg tar in 2 miljarder

  PUBLICERAD 2018-11-23 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-26 09:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg breddar finansieringsbasen genom att ta steget in på den norska kapitalmarknaden genom att emittera obligationer för 500 miljoner norska kronor. Dessutom direktfinansierar bolaget 1 560 miljoner kronor i svenska kronor.

  Bolaget genomförde i slutet av oktober en obligationsemission om 500 miljoner norska kronor med en löptid på tio år. Obligationen kommer att noteras på börsen under Atrium Ljungbergs MTN-program.

  Vidare tecknade bolaget i november en kreditfacilitet om 1 560 miljoner kronor, med Gränbystaden galleria som säkerhet. Faciliteten är tecknad som en direktfinansiering med Allianz Real Estate och Brunswick Real Estate som motparter och har en löptid på cirka tio år.

  – Som ett led i vår strävan att bredda finansieringsbasen och få tillgång till längre kapitalbindning har vi kompletterat vårt MTN-program så att vi även kan emittera i norska kronor. Intresset från norska investerare har varit stort och vi är nöjda med bolagets första obligation utanför Sverige, säger Martin Lindqvist, som är CFO på Atrium Ljungberg.

  Efter transaktionerna uppgår bolagets genomsnittliga ränta till 1,6 procent. Kapitalbindning är 4 år jämnt medan den genomsnittliga räntebindningen är 4,4 år.

  Atrium Ljungbergs låneportfölj består ungefär till lika delar av kapitalmarknadsfinansiering och bankfinansiering.

  Oskar von Bahr

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived