+
Foto: Dreamstime.
 • Amasten avser emittera konvertibellån

  PUBLICERAD 2018-11-20 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-11-20 10:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Amasten föreslår ett incitamentsprogram där bolagets anställda ska ges möjlighet att teckna sig för konvertibla skuldebrev till ett värde av maximalt 12 miljoner kronor. Det framgår av en kallelse till en extra bolagstämma.

  Ledningsgruppen är undantagen från erbjudandet då dessa redan deltar i ett incitamentsprogram.

  Personalen får teckna mellan en och sex konvertibler till kursen 50 000 kronor styck. Vid maximalt utfall skulle 40 anställda teckna 240 konvertibler till ett nominellt belopp om sammanlagt 12 miljoner kronor.

  –Syftet är att skapa ett gemensamt intresse för bolagets aktieägare och dess anställda att arbeta och verka för att bolaget når bästa möjliga affärs- och värdemässiga utveckling, skriver det bostadsinriktade fastighetsbolaget i kallelsen.

  De konvertibla skuldebreven kan senare växlas in mot A-aktier till en konverteringskurs som uppgår till 150 procent av den volymviktade genomsnittskursen för A-aktien under perioden 10 november till 6 december i år. Volymviktad innebär att om många aktier handlats på en viss kursnivå så ges den större vikt vid beräkning av snittkursen.

  Enligt bolagets beräkningar skulle en konverteringskursen på 7 kronor i dagsläget leda till en utspädning av antalet aktier i bolaget med cirka 1 procent. Det innebär att nuvarande aktieägares ägarandel i bolaget skulle minska i motsvarande grad.

  Konvertibellånen ska betalas tillbaka den 30 december 2022, om inte konvertering skett dessförinnan. Räntan på konvertiblerna är 4,5 procent.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived