+
Bauhaus Sisjön. Foto: Panreal.
 • Alaska säljer i Sisjön

  PUBLICERAD 2018-11-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-11-23 14:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bygg-Göta förvärvar Bauhausfastigheten i Sisjön, Göteborg. Säljare är Alaska Fastigheter.

  Bygg-Göta Fastigheter, som i augusti förvärvade ÅF-Huset i Göteborg för cirka 650 miljoner kronor gör nu ytterligare ett förvärv med köp av den nybyggda Bauhausfastigheten i Sisjön, södra Göteborg.

  Byggnaden omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Bauhaus på ett långt hyresavtal och invigdes i slutet av september 2016. Fastigheten har beteckningen Högsbo 37:2 och är belägen i Sisjöns handelsområde.

  Överlåtelsen av fastigheten sker genom förvärv av det fastighetsägande bolaget och Bygg-Göta tillträder aktierna den 29 november 2018.

  Panreal har agerat säljarens rådgivare.

  – Försäljningen av Bauhaus är ett led i den process vi befinner oss i, där vi nu ska fokusera på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att kunna driva den betydande utveckling Sisjön står inför. Det känns samtidigt väldigt roligt att Bygg- Göta, som en lokal och långsiktig ägare, väljer att gå in i Sisjön, säger Lars-Åke Alexandersson, delägare Alaska Fastigheter, i ett pressmeddelande.

  Tidigare i november sålde Alaska Fastigheter elva fastigheter med en total uthyrbar area om 38 000 kvadratmeter i Sisjön till Regio.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived