+
Mikael Granath. Foto: Willhem.
 • Willhem köper av SSM för halv miljard

  PUBLICERAD 2018-10-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-15 16:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Willhem förvärvar 176 lägenheter som kommer att byggas i framväxande Täby Park, norr om Stockholm. Säljare är SSM och fastighetsvärdet uppgår till 473 miljoner kronor.

  Affären avser ett bostadskvarter med hyresrätter. Utöver bostäderna innefattas även lokaler som är planerade för handel och en förskola. Den totala uthyrningsbara arean i projektet är 9 742 kvadratmeter.

  Detaljplanen har vunnit laga kraft och byggstart kommer att ske under 2019 och projektet förväntas stå klart vid årsskiftet 2020/2021 med planerad inflyttning från och med Q4 2020. Willhem kommer att ta över projektet och förvaltningen efter att bostäderna är färdigställda.

  – Att köpa nyckelfärdiga projekt i väl genomtänkta bostadsområden har länge varit intressant för oss. Det här förvärvet, tillsammans med vårt senaste förvärv i Sundbyberg, innebär att vi nu flyttar fram positionerna i Stockholmsområdet ytterligare, kommenterar Willhems vd Mikael Granath.

  Totalt ska cirka 6 000 bostäder byggas i Täby Park.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived