+
Bild: Riksbanken
 • Trendbrott på bomarknaden?

  PUBLICERAD 2018-10-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-17 15:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Enligt nya siffror från Booli visar att medelutropspriset på nyproducerade och begagnade bostadsrätter för första gången ligger på samma nivå. Tydligast är trenden i Stockholm.

  I september kostade en nyproducerad lägenheter cirka 71 000 kronor per kvadratmeter, och cirka 69 000 kronor per kvadrat på andrahandsmarknaden. Priserna på nyproducerade lägenheter har därmed minskat, medan successionslägenheterna har ökat i pris, enligt Booli.

  – En stor del av de nyproducerade lägenheter som lades ut för ett år sedan har prissänkts. Samtidigt ser vi att de nyproducerade lägenheter som läggs ut nu har ett lägre pris som är anpassat till det nya marknadsläget. För den som ska köpa betyder det att det finns många alternativ att välja mellan – en del av de nyproducerade lägenheterna till salu är dessutom inflyttningsklara,  säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

  Trenden syns tydligast i Stockholms län, mer specifikt Stockholms kommun.

  – Historiskt har trender på marknaden ofta börjat i Stockholm, så det är rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet, säger Matilda Adelborg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived