• Tre vidare i tävling om Skanstorget

  PUBLICERAD 2018-10-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-10 16:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Göteborgs stad har valt ut tre förslag som göteborgarna ska ta ställning till gällande utvecklingen av Skanstorget i centrala staden. Bland annat ska 200 bostäder byggas på en tidigare parkeringsplats.

  Fram till den 23 oktober pågår röstningen på de bidrag som ska leda fram till en vinnare i stadens markanvisningstävling.

  – Vi lägger bedömningsmakten i göteborgarnas händer. Det är unikt, sa Martin Öbo, fastighetsdirektör Göteborgs Stad, när Fastighetskontoret presenterade tävlingsbidragen 9 oktober.

  Ett par av kraven i tävlingen är att bottenvåningen i husen som byggs ska innehålla kommersiella lokaler och att dagens parkeringsplatser ersätts. Ett annat krav är att det ska rymmas en förskola med fyra avdelningar.

  De tre finalbidragen heter: Emellan och emellanåt, Haga hjärta Linné och Knytkalas.

  Staden hoppas att projektet står klar 2025.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. Helena 2018-10-13

   Det unika med denna omröstning – är att vi bara kan rösta för att utplåna ett av Göteborgs äldsta centrala torg. Skanstorget är den sista öppna platsen in mot Skansen Kronan, känt landmärke i Göteborg. Alternativ för att lösa parkeringsfrågan och återställa torget till glädje för stadens innevånare och besökare går det inte att rösta på, men finns skisserat av arkitekter och är känt på kommunen. Argument för exploateringen är att torg måste vara ekonomiskt lönsamma samt bostadsbristen. Våra allmänna platser, torg och parker etc, är inte ekonomiskt lönsamma i en bokföring. Bostadsbristen består till störst del av behovet av billiga lägenheter. Billigare markanvisningar är det inte brist på och nyproduktion av centrala bostäder är redan omfattande, trots förväntad vikande konjunktur. Torget blir inte mer levande – det blir inget som kan kallas torg kvar!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived