+
Foto: Dreamstime.
 • Tre Kronor tar in 337 Mkr i nyemission

  PUBLICERAD 2018-10-25 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-25 11:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tre Kronor Property Investment går vidare med planerna på att köpa livsmedelsfastigheter för 900 miljoner. Det meddelar bolaget efter att ha genomfört en nyemission som inbringat 337 miljoner kronor före emissionskostnader.

  Tre Kronor meddelade i september att man avsåg att köpa livsmedelsfastigheter i Sverige för lite drygt 900 miljoner kronor. Det handlade om den så kallade GSS-portföljen, som ägs av AEVS Grocery Sweden, vilket är ett bolag som förvaltas av Brunswick Real Estate.

  –Vi får genom förvärvet av GSS-Portföljen en stärkt utdelningsförmåga per aktie och en ökad diversifiering av fastighetsportföljen. Genom Emissionen har vi även breddat vår ägarkrets och når ett eget kapital om cirka SEK 1 miljard, vilket sammantaget skapar förutsättningar för en mer likvid och attraktiv aktie, säger Tre Kronors styrelseordförande Bernt-Olof Gustavsson.

  GSS-Portföljen utgörs av 43 matbutiker i företrädesvis södra och mellersta Sverige, som uppges överlappa bolagets nuvarande fastigheter väl.

  Affären, som var villkorad av att Tre Kronor genomförde en nyemission, innebär att Ica blir bolagets största hyresgäst.

  Efter förvärvet beräknas det totala fastighetsvärdet i Tre Kronor uppgå till drygt 2,3 miljarder kronor. Genom förvärvet ökar det beräknade driftnettot till cirka 137 miljoner kronor på årsbasis medan förvaltningsresultat före skatt beräknas öka till cirka 80 miljoner kronor på årsbasis.

  Emissionen innebär att aktiestocken späds ut med hela 37,2 procent då antalet aktier ökar med 3 146 468 aktier till totalt 8 454 679 aktier.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived