+
 • Tobin vinstvarnar igen

  PUBLICERAD 2018-10-18 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-18 11:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties sänker återigen sin prognos för årets rörelsevinst efter att låg försäljning och nedskrivning av en exploateringsfastighet gjort att bolaget vänt till en förlust i det tredje kvartalet. Det framgår av kvartalsrapporten.

  Den nya prognosen är att rörelseresultatet kommer landa i intervallet 25-50 miljoner kronor 2018. Den förra prognosen var 75-125 miljoner kronor, vilket i sin tur var en sänkning från 250 miljoner kronor vid ingången av 2018.

  Tobin sålde endast två bostäder i det tredje kvartalet, en nedgång från 22 under motsvarande period förra året. Tillsammans med nedskrivningen av en exploateringsfastighet i Uppsala resulterade det till en rörelseförlust på 6 miljoner kronor i kvartalet. Förra året redovisade bolaget en vinst på 8 miljoner kronor kronor.

  Aktien backar 5 procent på torsdagsförmiddagen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived