+
Johan Skoglund CEO of JM. Photo: JM.
 • Svag utveckling för JM i Stockholm

  PUBLICERAD 2018-10-25 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-25 11:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Bostadsbyggaren JM:s aktie faller till den lägsta nivån på fem år på torsdagen efter att rörelseresultatet minskat i det tredje kvartalet till följd av en svag utveckling i Stockholm.

  Rörelseresultatet för Stockholmsdelen sjönk till 233 miljoner kronor i det tredje kvartalet från 331 miljoner under motsvarande period i fjol. Totalt sett minskade bolagets rörelseresultat till 411 miljoner kronor från 543 miljoner.

  Även bolagets entreprenadverksamhet gick dåligt i Stockholm.

  Enligt JM:s vd Johan Skoglund så är bostadsmarknaden fortsatt avvaktande i huvudstaden.

  –Den avvaktande marknaden gäller särskilt för nyproduktion av bostäder med lång tid till inflyttning där benägenheten att teckna kontrakt tidigt dock har stärkts under de senaste kvartalet, skriver han i rapporten.

  Aktien faller 8 procent på torsdagsförmiddagen och handlas kring de lägsta nivåerna sedan sommaren 2013.

  Bolagets entreprenadverksamhet vände till en förlust om 61 miljoner kronor i kvartalet, att jämföra med vinsten om 5 miljoner kronor i fjol.

  –Del av vår entreprenadverksamhet i Stockholm har lönsamhetsproblem som innebär att vi under det fjärde kvartalet kommer att utvärdera framtida inriktning och omfattning av entreprenadaffären, skriver Johan Skoglund.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived