+
Foto: Anna Bristrand.
 • Stockholmsbörsen bekräftar granskning

  PUBLICERAD 2018-10-29 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-29 16:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsnytt kunde i helgen rapportera att Stockholmsbörsen genomför en granskning av de bostadsutvecklare vars aktier finns listade på börsens olika marknadsplatser. Initialt valde börsen att inte kommentera Fastighetsnytts uppgifter men nu har man via ett mail från Nasdaqs pressavdelning bekräftat uppgifterna.

  ”Det är korrekt att vi tittar närmare på en avskild redovisningsfråga som särskilt berör fastighetsutvecklingsbolag,” skriver börsen i sitt mail.

  Man fortsätter och skriver att det ligger inom börsens övervakningsansvar att säkerställa en korrekt tillämpning av IFRS.

  ”Vi tittar därför regelbundet på hur alla våra noterade bolag hanterar sin redovisning inom ramen för vad som kallas redovisningstillsyn. De granskningsinsatser vi just nu gör ska därför inte tolkas som en på förhand fastslagen slutsats att ett enskilt, eller flera bolag, har agerat felaktigt i sin finansiella redovisning.”

  Utöver den regelbundna övervakningen av samtliga bolag som sker med en viss frekvens, kan även enskilda frågeställningar adresseras genom ett tematiskt angreppssätt.

  ”I just det här fallet har vi valt att i enlighet med en tematisk metodik att titta närmare på vissa frågor relaterade till just fastighetsutvecklingsbolag, specifikt intäktsredovisning,” skriver Stockholmsbörsen.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived