+
Christian Hermelin, avgående vd på Fabege. Foto: Fabege. Christian Hermelin, tidigare vd på Fabege. Foto: Fabege.
 • Stabil rapport från Fabege

  PUBLICERAD 2018-10-18 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-18 10:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fabege levererar ytterligare en stark rapport i det tredje kvartalet även om den inte matchar det föregående kvartalets kioskvältare. Samtidigt varnar bolagets vd Christian Hermelin för att vi går mot sämre tider.

  Förvaltningsresultatet steg 22 procent i det tredje kvartalet, jämfört med motsvarande period förra året, till 323 miljoner kronor.

  I det andra kvartalet steg förvaltningsresultatet 28 procent samtidigt som bolaget kraftigt reviderade upp sina verksamhetsmål.

  -Jag ser med tillförsikt fram emot kommande utmaningar och möjligheter. Även om en konjunkturavmattning kommer allt närmare så fortsätter Stockholm att växa. Det ger oss förutsättningar att fortsätta vår tillväxt, skriver Christian Hermelin i vd-ordet.

  Orealiserade värden på fastigheter ökade med 847 miljoner kronor i det tredje kvartalet att jämföra med ökningen med 2,5 miljarder kronor under motsvarande period förra året och 2,6 miljarder i det andra kvartalet.

  Kvartalsrapporten får ett svalt mottagande av aktiemarknaden, som handlar ner den 1,4 procent samtidigt som börsen som helhet stiger 0,5 procent.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived