+
Ola Serneke. Foto: Serneke.
 • Serneke vinstvarnar för tredje kvartalet

  PUBLICERAD 2018-10-03 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-03 09:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Sernekes affärsområde Bygg skriver ned två byggprojekt, vilket beräknas sänka koncernens rörelseresultat med 70 miljoner kronor i det tredje kvartalet.

  Koncernen beräknas nu göra en rörelseförlust på cirka 40 miljoner kronor, en klar försämring från rörelsevinsten på 67 under motsvarande period förra året.

  –Vi är i slutfasen av två projekt vilka drabbats av betydande kostnadsökning, främst till följd av konkurser hos underentreprenörer. Merkostnaderna rör i huvudsak om- och merarbeten för att på ett tillfredställande sätt färdigställa projekten, säger Sernekes Byggs vd Daniel Åstenius.

  Serneke Bygg har per september 2018 en orderstock om cirka 6,5 miljarder kronor. Till detta kommer ytterligare en rad projekt i samverkansform vilka ligger i en första fas, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Koncernens omsättningsmål på 10 miljarder kronor 2020 med utökade marknadsandelar i tillväxtregionerna ligger fast.

  –Vi är, trots en viss avmattning på några marknader, inne i en stabil byggkonjunktur och vi ska fortsätta vår strategi att fokusera på större order, samverkansprojekt och en hög grad av offentliga beställare, säger Sernekes vd Ola Serneke.

  Sernekes aktie backar 5,4 procent efter beskedet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived