+
Anette Frumerie, CEO of Besqab. Photo: Besqab.
 • SBB and Besqab stock market winners in Q3

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-22 10:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden and Besqab were the best performers among construction and real estate shares in the third quarter, while troubled Prime Living plunged the most.

  SBB, which focuses on tax-funded community properties, increased its market cap by one third in the past quarter, and the housing company Besqab was almost as successful.

  This may be set against Fastighetsnytt’s real estate index, which rose 9 per cent in the third quarter, while the Stockholm Stock Exchange as a whole advanced 7 per cent.

  The lion’s share of SBB’s 33 percent rise came in September when several insiders bought shares in the company. In particular, the company’s COO Lars Thagesson bought more than SEK 12 million worth of SBB shares during the month.

  Furthermore, Victoria Park’s founder Greg Dingizian bought 10 million B shares in SBB through his company Adma Förvaltnings AB.

  Earlier this year, Dingizian sold its entire share in Victoria Park to US Starwood for almost SEK 900 million as part of a bid. Starwood later sold the shares on to the German real estate company Vonovia.

  Besqab reported a rise of 29 per cent in the third quarter. Prior to that, the share had been on a downward trend for almost two years. The share peaked at SEK 240 in autumn 2016 and was traded at just over SEK 100 at the start of the third quarter.

  The student housing company, Prime Living, fell 66 per cent in the third quarter, mainly due to concerns about the company’s liquidity situation. Most of the fall came after ABG Sundal Collier’s recommendation switch from buy to sell. At the same time, the share price target was slaughtered to SEK 30 from SEK 100.

  ABG’s analysis, which expressed concerns about Prime Living’s liquidity situation, was published in late August. The day before, the quarterly report had shown that a project in Spånga had exceeded the budget significantly more than previously assessed by the company.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Framtidens tåg heter Hyperloop

  Infrastruktur En resa från Stockholm till Helsingfors på en halvtimme kan bli verklighet redan om tio år. Det hoppas åtminstone Nordiska rådet och Peter Nisula, projektledare för Hyperloop. “Det här är ett snabbare, billigare och mer miljövänligt alternativ än höghastighetstågen”, säger han.

 • Oscar Properties lanserar sparprogram

  Börs Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder som ska minska kostnaderna med 30 miljoner kronor för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm.

 • “Förvånande om Riksbanken höjer räntan”

  Ekonomi Inflationsutfallet som presenterades av SCB på onsdagen, i kombination med BNP-utfallet och nedgången i hushållens konsumtion talar för att Riksbanken behåller reporäntan oförändrad vid räntebeskedet nästa vecka. Det spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. 

  • Amasten stärker organisationen

   Rekrytering Amasten utser Sebastian Schönström till finanschef. I samma veva byter David Svensson tjänst till rollen som Business Controller och Christer Fors blir fastighetschef i Finspång. Samtliga tillträder sina nya roller vid årsskiftet.

  • Säljer Skanskas huvudkontor

   Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners säljer Skanskas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Köpare är en fond som förvaltas av tyska DWS, en del av Deutsche Bank. 

 • Fyra ägare blir tre i Tornet

  Bostäder, Transaktioner Riksbyggen avvecklar sitt finansiella engagemang i Tornet Bostadsproduktion där nu Folksam Liv, Balder och Peab äger en tredjedel var.

 • Inflationen minskade i november

  Ekonomi Inflationstakten, räknat som KPIF, var 2,1 procent i november jämfört med 2,4 procent i oktober. Det meddelar Statistiska Centralbyrån på onsdagen.

 • “Stockholmshyra” för 60 000 bostäder

  Bostäder Stockholms stad inför en systematisk hyressättning för 60 000 lägenheter i de allmännyttiga bolagen. På tisdagen tecknade de berörda parterna en principöverenskommelse om hur systemet, som kallas Stockholmshyra, ska införas under de kommande åren. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived