+
Anette Frumerie, CEO of Besqab. Photo: Besqab.
 • SBB and Besqab stock market winners in Q3

  PUBLICERAD 2018-10-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-22 10:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden and Besqab were the best performers among construction and real estate shares in the third quarter, while troubled Prime Living plunged the most.

  SBB, which focuses on tax-funded community properties, increased its market cap by one third in the past quarter, and the housing company Besqab was almost as successful.

  This may be set against Fastighetsnytt’s real estate index, which rose 9 per cent in the third quarter, while the Stockholm Stock Exchange as a whole advanced 7 per cent.

  The lion’s share of SBB’s 33 percent rise came in September when several insiders bought shares in the company. In particular, the company’s COO Lars Thagesson bought more than SEK 12 million worth of SBB shares during the month.

  Furthermore, Victoria Park’s founder Greg Dingizian bought 10 million B shares in SBB through his company Adma Förvaltnings AB.

  Earlier this year, Dingizian sold its entire share in Victoria Park to US Starwood for almost SEK 900 million as part of a bid. Starwood later sold the shares on to the German real estate company Vonovia.

  Besqab reported a rise of 29 per cent in the third quarter. Prior to that, the share had been on a downward trend for almost two years. The share peaked at SEK 240 in autumn 2016 and was traded at just over SEK 100 at the start of the third quarter.

  The student housing company, Prime Living, fell 66 per cent in the third quarter, mainly due to concerns about the company’s liquidity situation. Most of the fall came after ABG Sundal Collier’s recommendation switch from buy to sell. At the same time, the share price target was slaughtered to SEK 30 from SEK 100.

  ABG’s analysis, which expressed concerns about Prime Living’s liquidity situation, was published in late August. The day before, the quarterly report had shown that a project in Spånga had exceeded the budget significantly more than previously assessed by the company.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived