+
David Mindus är vd på Sagax. Foto: Hemsö.
 • Sagax köper i Finland och Nederländerna

  PUBLICERAD 2018-10-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-31 12:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sagax förvärvar en lagerfastighet i finska Vanda, norr om Helsingfors. Fastighetern omfattar 89 000 kvadratmeter friköpt markarea, och drygt 62 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

  Enligt hyresavtalet kan investeringar påkallas i fastigheten mot hyrestillägg. Fastigheten förvärvas i bolagsform och tillträde har skett idag.

  Säljare är Ömsesidiga Pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen.

  Av köpeskillingen erläggs 165 miljoner kronor i form av 4 900 000 nyemitterade stamaktier av serie D. De nyemitterade aktierna motsvarar 1,8 procent av kapitalet och 1,2 procent av rösterna i Sagax.

  Efter emissionen uppgår det totala antalet utestående stamaktier av serie D till 101 900 000.

  Sagax har därutöver förvärvat två fastigheter i Eindhoven, Nederländerna. Fastigheterna är belägna intill varandra och har en sammanlagd uthyrningsbar area om 6 600 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lagerlokaler. Tillträde sker i det första kvartalet 2019.

  Den totala prislappen ligger på 396 miljoner kronor. Årshyran uppgår till motsvarande 37 miljoner kronor. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 6,9 år.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Wihlborgs miljardsäljer i Lund

  Transaktioner Wihlborgs säljer fastigheten Landsdomaren 6 i Lund till Intea Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 1,4 miljarder kronor. 

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Bonava förstärker organisationen

  Rekrytering Bonava har utsett Carl Rietz till Senior Vice President för den nya funktionen Processes & Technology. Bolaget förstärker även organisationen med en ny IR-chef och presschef. 

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Citycon rekryterar tre

   Rekrytering Citycon utökar inom uthyrning och rekryterar Tobias Rönnberg, Elias Söderström och Jonatan Westerblom. Samtliga kommer att arbeta med uthyrning av de kommersiella lokalerna i bolagets nio svenska köpcentrum. 

 • Negativ nettouthyrning för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av svagare hyresmarknad.

 • ANNONS
 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived