+
Henrik Saxborn är vd för Castellum. Foto: Castellum.
 • Rekordresultat för Castellum

  PUBLICERAD 2018-10-17 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-17 10:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

  Förvaltningresultatet uppgick till 799 miljoner kronor i det tredje kvartalet jämfört med 708 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Enligt Infront Estimates väntades ett förvaltningsresultat om 788 miljoner kronor.

  Castellums aktie stiger omkring 3 procent efter rapporten samtidigt som börsen som helhet ökar 0,4 procent.

  –Det starka resultatet efter kvartal tre gör att jag nu känner mig ännu mer övertygad om att Castellum under 2018 kommer att kunna leverera i enlighet med det övergripande målet: en ökning av förvaltningsresultatet (och därmed utdelningen) med 10%, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

  Han pekar i rapporten på en fortsatt stark utveckling på fastighetsmarknaden. Det har lett till att Castellums uthyrningsgrad ökar till rekordnivån 93,1 procent. Vidare kan noteras att under det senaste året har hyrorna ökat med omkring 20 procent för bolagets bestånd i Stockholms bästa lägen.

  -Marknaden för kommersiella fastigheter, främst kontor och logistik, är nu oerhört stark i Nordens tillväxtområden, säger Saxborn.

  Intäkterna ökade till 1,4 miljarder från 1,3 miljarder, vilket var väntat. Nettouthyrningen, som ger en fingervisning om hur framtida intäkter kommer utvecklas, uppgick till 29 miljoner kronor i kvartalet. Under motsvarande period förra året låg den på 52 miljoner.

  I rapporten talar Saxborn även om Castellums kommande projekt i Nyhamnen i Malmö.

  ”Under de närmsta åren kommer Castellum att ta en ledande roll i utvecklingen av Nyhamnen i Malmös innerstad genom byggnationen av ett nytt Domstolsverk samt nytt nordiskt huvudkontor för E.ON. Investeringsbeloppet omfattar sammanlagt 2,3 Mdr kr och är det största i bolagets historia. Detta stärker ytterligare Castellums position som samhällsbyggare i Öresundsområdet”, säger han.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived