+
 • Randvikens portfölj växer i Malmö

  PUBLICERAD 2018-10-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-11 13:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Randviken förvärvar en del av en fastighet under uppbyggnad i Hyllie, Malmö, där City Gross tecknat ett 12-årigt hyresavtal. Prislappen landar på 200 miljoner kronor.

  Byggnaden är under uppförande och färdigställande beräknas till årsskiftet 2020/2021. Den omfattar cirka 6 000 kvadratmeter. 

  – Förvärvet innebär att vi stärker vår position i Malmö. Vi ser tydliga fördelar ur ett förvaltningsperspektiv att ha en större volym i regionen. Det långa hyresavtalet med en stark motpart i kombination med en nybyggd fastighet passar väl in i Randvikens strategi att bygga en väldifferentierad portfölj med en mix av långa hyresavtal samt fastigheter med utvecklingspotential, säger Gustaf Segerborg, transaktionsansvarig på Randviken Fastigheter.

  Säljare är ett bolag som ägs av ett investerarkollektiv strukturerat av Vault Investment Partners, som förvärvade projektet i Hyllie under 2017. Förutom handel innehåller projektet i Hyllie cirka 430 bostäder samt garage.

  I och med förvärvet har Randviken nu förvärvat fastigheter för cirka 400 miljoner kronor under tredje kvartalet.

  Tillträde sker vid projektets färdigställande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived