+
 • Oscar Properties aktie rasar efter stämning

  PUBLICERAD 2018-10-31 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-10-31 13:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Oscar Properties har stämts av en köpare som vill att ett förhandsavtal som tecknats rörande ett lägenhetsköp ska ogiltigförklaras. Köparen anklagar även Oscar Properties för avtalsbrott. Det rapporterar Dagens industri på onsdagen.

  Det är första gången Oscar Properties dras in i rättsprocess, skriver tidningen. Tidigare har bland annat SSM stämts av 50 köpare som ville att deras förhandsavtal skulle hävas.

  Oscar Properties, som handlats kring historiska bottennivåer de senaste dagarna, faller som mest 17 procent på onsdagen.

  Tvisten rör ett par i 45-årsåldern som i juli 2017 undertecknade ett förhandsavtal om att köpa en 134 kvadratmeter stor lägenhet i Oscar Properties projekt 79&Park på Gärdet i Stockholm. Priset för lägenheten var 17,7 miljoner kronor.

  Enligt avtalet var den preliminära tidpunkten för upplåtelse det tredje kvartalet 2017 medan tidpunkten för tillträde specificerades till det tredje kvartalet 2018. Paret har ännu inte kunnat flytta in.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived