+
Projektet 79&Park utvecklas vid Gärdet i Stockholm. Bild: Oscar Properties.
 • Oscar-köpare vill ha handpenning tillbaka

  PUBLICERAD 2018-10-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-09 11:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Köpare som hoppat av sina köp i Oscar Properties projekt i Stockholm har nu vänt sig till Kronofogden för att få tillbaka sin handpenning. Det skriver Svenska Dagbladet.

  Tidningen rapporterar att det gäller flera köpare som lagt handpenning på bostäder i projekt på Gärdet och på Nybrogatan, men som velat avbryta köpen efter att projekten försenats och inflyttning flyttats fram.

  Ett exempel som lyfts fram är ett par som tecknade sig för en bostad under 2015, men när det i februari stod klart att bygget skjuts upp flera månader krävde de att få tillbaka sin handpenning på femrummaren som skulle gå för 21 miljoner.

  De som velat avbryta avtalen har först vänt sig till jurist, men efter att detta inte lett till något har köparna vänt sig till Kronofogden.

  – Blir det en försening och inflyttning inte kan ske enligt avtalet och överenskommelsen, innebär detta olägenheter för den som drabbas. Redan en kort period utan bostad kan ställa till stora bekymmer för den enskilde, säger bostadsrättsjuristen Ingrid Uggla som är avhopparnas ombud till Svenska Dagbladet.

  Oscar Properties själva har via advokatbyrån DLA Piper meddelat att ”förskotten kan hållas inne ända till dess man har beräknat eventuellt skadeståndskrav mot de kunder som inte fullföljer sina förhandsavtal om köp av våningarna.”

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Coworking: Hajp eller hållbar affärsmodell?

  Fastighetsmarknad, Kontor Coworking växer sig allt starkare och på den svenska fastighetsmarknaden liksom andra ser vi stora uthyrningar ske till aktörer som specialiserar sig på uthyrning av coworkingytor. Världens största coworkingaktör, WeWork kommer inom kort att etablera sig i Sverige men frågan många ställer sig är: hur hållbar är egentligen affärsmodellen?

 • Byggandet minskade med 16 procent 2018

  Bostäder Under 2018 påbörjades nybyggnation av 53 000 lägenheter – en minskning med 16 procent jämfört med föregående år. Det visar preliminära siffror från SCB. 

 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  Kontor Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor. 

 • ANNONS
 • Oscars aktie faller brant

  Börs Oscar Properties aktie föll brant på Stockholmsbörsen när handeln inleddes på måndagsmorgonen i kölvattnet av bolagets undermåliga rapport som släpptes på fredagskvällen. Inledningsvis föll aktien med hela 25 procent.

 • ANNONS
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  Fastighetsmarknad Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Business Arena Umeå, Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived