+
Projektet 79&Park utvecklas vid Gärdet i Stockholm. Bild: Oscar Properties.
 • Oscar-köpare vill ha handpenning tillbaka

  PUBLICERAD 2018-10-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-10-09 11:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Köpare som hoppat av sina köp i Oscar Properties projekt i Stockholm har nu vänt sig till Kronofogden för att få tillbaka sin handpenning. Det skriver Svenska Dagbladet.

  Tidningen rapporterar att det gäller flera köpare som lagt handpenning på bostäder i projekt på Gärdet och på Nybrogatan, men som velat avbryta köpen efter att projekten försenats och inflyttning flyttats fram.

  Ett exempel som lyfts fram är ett par som tecknade sig för en bostad under 2015, men när det i februari stod klart att bygget skjuts upp flera månader krävde de att få tillbaka sin handpenning på femrummaren som skulle gå för 21 miljoner.

  De som velat avbryta avtalen har först vänt sig till jurist, men efter att detta inte lett till något har köparna vänt sig till Kronofogden.

  – Blir det en försening och inflyttning inte kan ske enligt avtalet och överenskommelsen, innebär detta olägenheter för den som drabbas. Redan en kort period utan bostad kan ställa till stora bekymmer för den enskilde, säger bostadsrättsjuristen Ingrid Uggla som är avhopparnas ombud till Svenska Dagbladet.

  Oscar Properties själva har via advokatbyrån DLA Piper meddelat att ”förskotten kan hållas inne ända till dess man har beräknat eventuellt skadeståndskrav mot de kunder som inte fullföljer sina förhandsavtal om köp av våningarna.”

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived