+
Foto: Anna Bristrand.
 • New major shareholder i Amasten

  PUBLICERAD 2018-10-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-10-03 16:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tvättbjörnen Holding is a new major shareholder in First North listed property company Amasten. Tvättbjörnen has acquired a 11,7 per cent stake in the company, via a directed share issue made to play for a portfolio of 21 properties in Sundsvall, north Sweden, as well as via a purchase of 5 million shares directly from Wariri Holding.

  According to a press release from Amasten, Tvättbjörnen bought the shares for 4,5 SEK per share, an investment of 22,5 million SEK. After the transaction, Tvättbjörnen is Amasten‘s second largest shareholder, behind Sterner Stenhus Fastigheter that holds 19,4 per cent of the company.

  In the press release, Tvättbjörnen owner Stig Svedberg comments that the company intends to increase its stake in Amasten and to Fastighetsnytt he says that they intend to be an active owner. As such, Tvättbjörnen may take a seat in the company‘s board.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Bostadsmarknaden i Sverige är osund”

  Finland Sverige är den största garantin till varför Finland inte kommer att införa regleringar, säger Kojamos vd, Jani Nieminen. “En reglerad hyresmarknad med investeringsstöd är alldeles för stel”.

 • Riksbanken väntas höja räntan i december

  Ekonomi Onsdagens räntebesked från Riksbanken blir antagligen en ganska odramatisk historia men många bedömare tror att centralbanken kommer signalera tydligare att det blir en höjning i december.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived